kandydatów
Starszy specjalista
Firma: Główny Inspektorat Weterynarii w Warszawie miejsce pracy: Warszawa
Dyrektor Generalny poszukuje kandydatówkandydatek na stanowisko:
Warunki pracy
Warunki dotyczące charakteru pracy na stanowisku i sposobu wykonywania zadań: Praca biurowa wykonywana przy użyciu komputera oraz urządzeń techniki biurowej (kserokopiarka, skaner, niszczarka). Praca wykonywana w pozycji przemiennej na terenie Głównego Inspektoratu Weterynarii lub na zewnątrz (delegacje). Miejsce i otoczenie organizacyjno–techniczne stanowiska pracy: Stanowisko pracy zlokalizowane jest w pomieszczeniu biurowym na IV lub V piętrze w budynku Ministerstwa Rolnictwa i Rozwoju Wsi przy ul. Wspólnej 30. Ze względu na konstrukcję budynku – okna w pomieszczeniach biurowych na V piętrze zamontowane są w połaciach dachowych. Budynek dostosowany jest do potrzeb osób niepełnosprawnych poprzez: zapewnienie odpowiedniej szerokości drzwi i ciągów komunikacyjnych, brak progów na ciągach komunikacyjnych, dostosowanie toalet. Platformy przyschodowe zamontowane są przy schodach wewnętrznych prowadzących z holu głównego na korytarze parteru oraz przy wejściu do budynku od ul. Żurawiej. Budynek może stwarzać problemy komunikacyjne dla osób niepełnosprawnych ruchowo ze względu na korytarze dzielone drzwiami z samozamykaczami.
Zakres zadań
- Prowadzi sprawy związane z nadzorem nad bezpieczeństwem żywności pochodzenia zwierzęcego oraz samodzielnie opracowuje projekty instrukcji/wytycznych Głównego Lekarza Weterynarii, a także projekty procedur dotyczących postępowania organów Inspekcji Weterynaryjnej w zakresie bezpieczeństwa żywności pochodzenia zwierzęcego lub koordynuje przygotowanie takich instrukcji/wytycznych/procedur.
- Przygotowuje lub koordynuje przygotowywanie audytów Dyrektoriatu F KE mających na celu weryfikację prawidłowego (zgodnego z wymaganiami UE) funkcjonowania nadzoru nad zakładami sektora spożywczego, bierze udział w wyżej wymienionych audytach, opracowaniu wniosków poaudytowych oraz uwag do raportów i zaleceń poaudytowych.
- Przygotowuje lub koordynuje przygotowanie wkładów do instrukcji dla przedstawiciela Polski na posiedzenia grup roboczych KE oraz SCoPAFF w zakresie bezpieczeństwa żywności pochodzenia zwierzęcego, a także bierze udział w tych posiedzeniach.
Wymagania niezbędne
wykształcenie: wyższe weterynaryjne, lub technologia żywności, lub biotechnologia, lub mikrobiologia, lub biologiadoświadczenie zawodowe/staż pracy: co najmniej 4 lata doświadczenia zawodowego w administracji publicznej lub jednostce naukowej lub jednostce badawczo-rozwojowej
- Wiedza: znajomość przepisów unijnych i krajowych dotyczących bezpieczeństwa żywności pochodzenia zwierzęcego i pasz, znajomość ustawy o Inspekcji Weterynaryjnej.
- Kompetencje: samodzielność, inicjatywa, rzetelność, terminowość, komunikatywność.
- Umiejętności: bardzo dobra organizacja pracy własnej, pracy w stresie i pod presją czasu, umiejętność pracy w zespole.
- Znajomość języka angielskiego na poziomie B2.
- Posiadanie obywatelstwa polskiego
- Korzystanie z pełni praw publicznych
- Nieskazanie prawomocnym wyrokiem za umyślne przestępstwo lub umyślne przestępstwo skarbowe
Wymagania dodatkowe
Pozostałe oferty pracy w firmie Główny Inspektorat Weterynarii w Warszawie
Wyświetleń: 198