Ta oferta pracy została opublikowana ponad 40 dni temu i może być nieaktualna.
0

kandydatów

Etat Główny specjalista

Firma: Główny Inspektorat Sanitarny w Warszawie miejsce pracy: Warszawa

Główny Inspektorat Sanitarny w Warszawie
Dyrektor Generalny Głównego Inspektoratu Sanitarnego poszukuje kandydatówkandydatek na stanowisko:
Główny specjalista
Miejsce pracy: Warszawa
Ogłoszenie o naborze Nr 105050

Warunki pracy

Praca administracyjno-biurowa w godz. 08:15-16:15, obsługa komputera minimum 7 godz. dziennie, użytkowanie sprzętu biurowego (drukarka, kserokopiarka, niszczarka dokumentów), stanowisko pracy wymaga umiejętności pracy w sytuacjach stresowych i pod presją czasu. Charakter pracy oraz konieczność tworzenia dokumentacji wymagać będzie współpracy z innymi komórkami organizacyjnymi. W związku z tym, w zależności od potrzeb, praca będzie wymagać przemieszczania się na terenie budynku i poza nim. Stres związany z pracą pod presją czasu oraz reprezentowaniem urzędu na zewnątrz. Wyjazdy służbowe z wykorzystaniem środków transportu publicznego lub samochodów służbowych. Pomieszczenie zakładu pracy uwzględnia potrzeby osób z niepełnosprawnościami w zakresie przystosowania stanowisk pracy. Obiekt posiada platformę schodową dla osób na wózkach inwalidzkich przy wejściu do budynku od ul. Targowej 65. Drzwi wejściowe do budynku od strony ul. Targowej 65 pozwalają na swobodny przejazd wózkiem inwalidzkim. W budynku Głównego Inspektoratu Sanitarnego korytarze są przestronne, pozbawione progów, ponadto obiekt wyposażony jest w dźwigi osobowe z kabinami przystosowanymi dla osób z niepełnosprawnościami. Osoby z niepełnosprawnościami mogą swobodnie korzystać z czterech toalet znajdujących się na parterze, II, IV i VI piętrze. Istnieje również możliwość dostosowania stanowiska pracy do potrzeb indywidualnej niepełnosprawności oraz korzystania z parkingu podziemnego.

Zakres zadań

  • Analizuje powiadomienia o wprowadzeniu po raz pierwszy do obrotu na terytorium Rzeczypospolitej Polskiej suplementów diety, żywności wzbogacanej oraz nowej żywności, w tym samodzielnie prowadzi postępowania wyjaśniające, przygotowuje w całości dokumenty w zakresie procedury wyjaśniającej, postanowienia GIS oraz udziela wyjaśnień i informacji podmiotom zewnętrznym w ww. zakresie
  • Proponuje nowe rozwiązania w zakresie oceny bezpieczeństwa suplementów diety, żywności wzbogacanej oraz nowej żywności, przedstawia propozycje przełożonemu, przygotowuje stosowne opinie w tym zakresie
  • Wyszukuje i analizuje dane naukowe dotyczące bezpieczeństwa składników żywności niezbędne przy rozpatrywaniu powiadomień i udzielaniu wyjaśnień
  • Analizuje zgłaszane przez konsumentów, przedsiębiorców, a także organy państwa (policja, prokuratura itp.) interwencje dotyczące suplementów diety, żywności wzbogacanej i nowej żywności i przekazuje informacje właściwym organom urzędowej kontroli w celu podjęcia działań
  • Analizuje dokumentację/informacje odnośnie rynku suplementów diety, żywności wzbogacanej i nowej żywności oraz przygotowuje opracowania /zestawienia, np. wkłady do planów pobierania próbek suplementów diety, żywności wzbogacanej i nowej żywności
  • Uczestniczy w posiedzeniach Grup Roboczych i/lub Eksperckich KE w obszarze suplementów diety, żywności wzbogacanej i nowej żywności, przygotowuje sprawozdanie z posiedzenia, w koniecznych przypadkach opinie i stanowisko merytoryczne związane z udziałem w posiedzeniu
  • Opracowuje informacje, opinie na potrzeby współpracy z komórkami organizacyjnymi Ministerstwa Zdrowia, organami urzędowej kontroli żywności, Inspekcją Farmaceutyczną, Urzędem Rejestracji Produktów Leczniczych, instytutami naukowymi w zakresie zagadnień związanych z bezpieczeństwem suplementów diety, żywności wzbogacanej i nowej żywności
  • Udziela wyjaśnień i informacji podmiotom działającym na rynku spożywczym oraz innym stronom odnośnie produktów objętych powiadomieniem, składników suplementów diety, żywności wzbogacanej i nowej żywności, przepisów prawa żywnościowego

Wymagania niezbędne

wykształcenie: wyższe profilowane technologia żywności lub nauki przyrodnicze lub medyczne lub pokrewne
doświadczenie zawodowe/staż pracy: co najmniej 2 lata doświadczenia zawodowego w obszarze bezpieczeństwa żywności i żywienia
  • Wiedza z zakresu bezpieczeństwa żywności i żywienia
  • Znajomość przepisów prawa żywnościowego
  • Znajomość przepisów kodeksu postępowania administracyjnego
  • Znajomość przepisów ustawy o Państwowej Inspekcji Sanitarnej
  • Znajomość języka angielskiego na poziomie bardzo dobrym
  • Znajomość pakietu MS Office
  • Umiejętność jasnego i zwięzłego przekazywania wyjaśnień i przedstawiania stanowiska
  • Umiejętność redagowania pism urzędowych
  • Umiejętność korzystania z naukowych źródeł informacji
  • Samodzielność
  • Posiadanie obywatelstwa polskiego
  • Korzystanie z pełni praw publicznych
  • Nieskazanie prawomocnym wyrokiem za umyślne przestępstwo lub umyślne przestępstwo skarbowe

Wymagania dodatkowe

  • Dobra organizacja pracy własnej
  • Odpowiedzialność
  • Rzetelność
  • Sumienność
  • Umiejętność współpracy
  • Umiejętność analizowania problemów i proponowania rozwiązań


Pozostałe oferty pracy w firmie Główny Inspektorat Sanitarny w Warszawie
w firmie: , Wybierz
w firmie: , Wybierz
w firmie: , Wybierz
w firmie: , Wybierz
w firmie: , Wybierz

« Powrót do strony kategorii
Czy ta oferta pracy jest nieaktualna? Powiadom nas!   
Poleć ofertę pracy
Data dodania: 29-08-2022
Wyświetleń: 65